Operationsdagen...

igår åkte jag till sjukan typ vid kl 9. fick reda på att operationen var försenad med 1,5h. det blev en seeg och mycket jobbig väntan. jag var ju värsta nervvraket och hade inte alls lust o vänta (var ju min första operation). var mest värsta psykfallet men de ursöta sköterskorna försökte lugna mig så gott det gick, de var verkligen hur söta som helst. de berättade hur det skulle gå till på operationen och så försökte de lugna mig med att låta mig glo på tv o sånt. hehe. fick även bedövningsplåster inför nålstickningen till droppet. hehe. o så fick jag en massa smärtstillande tabletter i förväg. hehe.

vart läskigt o se alla operationskädda läkare o massa sjuklingar med diverse bandage. hua!

efter ca 2h väntan så rullades jag iväg till en "mellanpassage" precis innan operationssalen. där blev knät tvättat en extra gång. en sjuksköterska satte dropp medan narkosläkaren distraherade mig med o prata om hur narkosen gick till o så. så himlans gullig personal där åså.

sen fick jag ligga o vänta i kanske 5-10 min. då vart jag helt lugn o inte alls orolig. jag har ju trotts allt väntat i nästan 1 år på operationen så jag kände att det var skönt att det var så nära o jag skulle ju fax få bli sövd åså.

sen gick allt superfort. jag rullades in i ett rum med massa apparater o massa folk. såg dock inte min läkare. heheh. o så fick jag en injektion med bedövande o smärtstillade medel genom droppnålen eller va man ska säga. det var lite coolt. man kände hur något spred sig från armen genom kroppen o man riktigt trycktes ner mot britsen! o allt började snurra. fort fort snurrade operationslamporna förbi o det gick inte o fokusera att de skulle stanna.

sen fick jag syrgasmask lite ovanför munnen o narkosläkaren sa att jag skulle få den känslan man har när man precis ska gå på semester (lite svårt o få den känslan eftersom jag typ aldrig har haft nån vettig semester, men jag tänkte på hur skönt det var dagen innan när vi blev av med gamla lyan).  o så frågade om jag skulle bli sövd nu. o då sa hon att det var dags. o så tryckte hon i mer grejjer i droppnålen o så somnade jag direkt.

vet att jag drömde nått precis innan de väckte mig igen men kommer inte ihåg vad. jag vaknade fort som fan. hehe. första tanken var "jag överlevde"! hehe. o sen gick allt fort o de fick över mig till min vanliga brits o sen åkte jag ut till uppvakningsrummet. där låg fler folk som INTE mådde bra alls. som hade mycket värre än mig. men jag brydde mig inte så mycket för jag var ju ganska borta. doktorn kom o sa att operationen hade gått bra att det inte var någon meniskskada utan nån liten broskbit som heter plica som var inflamerad o att hon hade tagit bort den o att det inte behövdes något återbesök.

jag hade bara varit nedsövd i 30 min så det hade gått fort! skönt! vet inte hur länge jag låg på uppvaket, tror det var typ 1h eller nått. fick morfin. det var åså igenom droppnålen, kändes som bedövningsgrejjen på operationen. man känner att nått sprider sig genom kroppen från armen. andra dosen var lite högre o inte speciellt skönt o få. kändes nästan som man fick hjärtinfarkt typ. inte skönt alls. men men. hjälpte inte så mycket. kunde inte lyfta benet men tårna kunde jag vicka på så det gick fint. hehe.

efter ett tag så fick jag komma upp på rummet igen. o äta! o dricka! hade ju inte gjort det sen dagen innan! gick dock långsamt o äta för jag hade så ont i halsen efter syrgasslangen som de satt i halsen.

jag var nog kvar typ 4h på sjukhuset efteråt. började prata med en tant som åså hade fått knät opererat hon var jättekul o pratglad. så när jag började prata med sjuksköterskorna om att åka hem med taxi så erbjöd hon sig att hon o hennes gubbe kunde köra hem mig!! så himlans gulligt av dem!!

så vid kl 17 var jag hemma igen. linus köpte choklad o gjorde tacopaj!

jag hade o har skitont i knät o har svårt för o gå. men men, känns ändå lite bättre idag. lättare o göra sjukgymnastiken men fortfarande sjukt ont o gå. menmen. känns endå bra!!


min sjukhusplats under dagen när jag inte var på operation då..


utsikten! =)


min vita sjukhusmundering! lång skjorta, lååånga strumpor. trosor a la mormorsize. sådära skithöga i midjan o morgonrock. inget kul o ha vita grejjer när man hade m*ns jag var sååå nojjig hela dagen men det gick bra. haha

¨
bandage som heter duga! från mitten av låret till ner över halva foten!
2-3 dagar med hela bandaget o sen får jag ta av halva o ha de i 2-3 dar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0