stackars.

stackars lilla mormor som fått en till stroke =(

Spruta



Idag var jag o linnéa på bvc för 1årskontroll, träffa doktor o 2 feta sprutor i hennes lår =(
jaaaa. jag borde väl komma ihåg måtten åså. hum. var det 8,8 hon vägde? 73cm lång. orkar inte gå o kolla. men tror det var så. hattstorleken kommer jag inte heller ihåg.

pluttan skrek inte alls på första sprutan, men 2a sprutan var lite värre. men hon lugnade sig fort. duttig. jag fick även beröm för att jag var så lugn med henne när hon skulle få sprutorna, att jag kramade om henne på rätt sätt o visade henne att det itne var farligt. själv tyckte jag att det var superläskigt som vanligt. men det syntes inte tydligen. fniss.

hämtat ut p-piller idag åså. o köpt broddar. sen tänkte vi åka en sväng till sisjön o shoppa upp mitt presentkort som jag vann på korpentävlingen o köpa lite garn på rusta. men vi somnade ist eller hon gjorde det iaf. hehe. det är det bästa på hela dagen när vi samsover. hon ligger i min säng, vi delar kudde o ligger så nära vi kan o jag håller om henne. myyyys. blev 2 sånna pass idag. fast jag kunde inte somna på sista passet idag. det kommer jag o sakna mest när jag börjar jobba =( men vi kan ju samsova ihop på helgerna iaf.

det jag ser mest fram emot OM jag får ett jobb är jobbarpolare (om de är trevliga) och att äta frukost,frukost, fika och lunch ifred!! att inte behöva underhålla bäbis samtidigt som jag äter. ooooh va lyxigt det ska bli! =))

ska på jobbintervju den 10 feb på mitt gamla jobb, om tillsvidare anställning. tjohooo. håll tummarna!

spruta

på fredag ska linnéa ta spruta igen. eller 2st är det ju. hua. gillar ju inte sprutor alls. hua. o nästan ännu värre att ta på linnéa. ska träffa läkaren åså. 1års kontrollen.

idag drar jag nog till öf. om jag orkar. hoppas att jag ska orka. min kropp har ju verkligen varit arg på mig, men idag har jag ändrat lite på frukosten, så nu känns det myyyycket bättre. igår vart jag hungrig till middagen. hua.

vore kanon o komma iväg o träna idag åså. får se hur det blir.

några p-piller blir det inte förren slutet av månaden. sux.

första dagen nedåt...

yes. idag är det första dagen på resan nedåt... eller att bli lättare. tänkte försöka först med 10kg på 3 mån o sen resterande 9 kg till målvikten. hehe. så nån gång till sommaren kanske jag är snygg igen. mohaha. värst var det på fm. frukosten var ju alldeles för liten. hua. sen hade jag värsta blodsockerfallet till lunchen. skakigt värre. hua. försöker gå ner med hjälp av viktklubb igen. ca 1800 kcal på en dag ska jag käka.

slutade amma igår åså. gick ganska bra igår men idag har det gjort jätteont i brösten. blä! förutom allt detta som händer i min stackars kropp så tog p-pillerna slut igår o när jag skulle hämta ut nya idag på apoteket så var de slut!!! skulle inte komma in förren slutet av månaden!! gaaaaaa. onöjd.

1årskalaset!!



Igår fyllde pluttan 1 år!! fick frukost på sängen (sista amningen) och paket i sängen vid kl 7! =)
på em var det storkalas med ca 20 gäster. har inte räknat hur många vi var. tack alla som ville komma och tack för alla fina presenter som linnéa fick!


2m lång tusenfoting!!


paketöppning med pappa.


Imorn ska jag börja banta. 20kg till mål. ska börja med 10kg på 3 månader. skulle kunna börja idag för linnéa har inte ammat idag, men jag har indiskt kvar sen igår o då kan jag inte veta hur många kcal o fett,proteiner och kolhydrater det innehåller. så jag börjar imorn ist. kanske ska käka mitt sista chips idag? hehe.

1 år!!!!!!

Bloggar lite om 1år idag ist. vet inte om jag hinner imorn. imorn fyller min älskade lilla plutt 1 år! stora tjejen!! huuur har tiden kunnat gå så fort! minns ju förlossningen som det var igår! med bara positiva känslor o minnen! smärtan kommer man ju inte ihåg! min älskade lilla pluttskrutta blir 1 år!! wow.


några dagar gammal

lucia


typ förra veckan



älskar dig så! du är det finaste jag har! världens bästa tjej!

Ny pyjamas!!



igårkväll efter badet fick linnéa hoppa i sin nya pyjamas. kanske världens finaste.
med hello kitty som flygande superhjälte!! =)) den bara skrek "kööööp miiiiiiig" när
jag var på HM senast. fniss. den är i plych. plysch? hur det nu stavas. hehe. finaste tjejen!


Jag har börjat pussla lite på jan van haasterens "dog show" idag. 1500 bitar.
kommer ta ganska många timmar. fniss. man hinner ju inte pussla så länge varje gång =)


1 år på sig.

det är rekomenderat att man ska gå ner sina graviditetskilo på 1 år... på lördag är det 1 år. hur går det då? jo. jag gick upp 14 kilo med linnéa. dessa har jag absolut inte gått ner. har därimot gått upp 1 kilo till! fnys. men det är ju lite tvetydigt åså. de säger att man inte ska banta o amma heller. att gift från kroppen kan gå ut i mjölken. så jag har ju inte vågat gå ner =( allt för linnéa! ska försöka sluta amma till nästa vecka o gå med i viktklubb. tänkte börja med 10kg på 3 månader. o sen se om jag gått ner några extra kilon.

/trött, tjock o lessen

första 1årskalaset...



I helgen har vi varit på resande fot! =) i fredags åkte lilla familjen tåg till småland där vi sov hos mina föräldrar. sen på lördagen åkte vi alla neråt kalmar för att fira linnéas 1årsdag (som är på lördag) med linus släkt =) 19 pers var vi på jättekalaset som linus mamma fixat! massa god mat o en fantastisk fin tårta o massa fina presenter! tack så mycket för det fina kalaset!!!

tänk att lillpluttan blir 1 år på lördag! helt otroligt fort detta året har gått! o förlossningen kommer jag ju ihåg som om det var igår =) även fast jag inte kommer ihåg smärtan. fniss. men kommer ihåg den coola känslan när hon kom ut. svincoolt =)

Mot småland!

snart drar vi till småland. först åker vi spårvagn o sen åker vi tåg till hestra o sen åker vi bil till mina pärlon. imorn åker vi allihop till linus mamma o övrig släkt =) ska fira "jul" där o att linnéa fyller 1 år nästa v!! o att linnéas kusin fyllt 1 år i november åså =)


Kusinerna Ida och Linnéa!!



söta små kusiner




Gunilla är både farmor och mormor på samma gång!

pulka till öppna förskolan



vi tar pulka till öf nu för tiden =))) är så svårt o okmma över snövallarna med vagnen. 

Dag 03 – Min bror

Min bror heter Pär, är 2 år yngre än mig o bor i göteborg.


shopping

idag har jag köpt en paraplysulky för 350 pix =) vi ska ha den till helgens tågresa. vågar inte bära linnéa till stationen. är jo tokhalt ute. har även köpt superbra 1årspresenter till linnéa. är sååå nöjd!! ena grejjen blev lite impuls men när linnéa fick se den så skreeeek hon av lycka så då vart ju bara tvungen o köpa den. fniss.

tänk nästa vecka fyller pluttan 1 år!! galet! =)

idag har hon varit tokpigg. bara sovit 10min i bilen sen hon vaknade idag på morgonen!!! vi brukar ju samsova typ 1-2 pass under dagen så jag är heeeelt slut! fniss. behöver ju sova! =) men nu är det ju inte långt kvar på dagen. kanske ska åka o storhandla åså. får se om jag orkar. jag är heeelt slut! =(



Linnéas nya vrålåk =)

fick ju kommentar direkt på fb att den inte alls var bra. tack för den lixxom! kul o höra! visst fattar jag åså att den inte är superbra eftersom den kostar 350 pix! men det är ju som sagt bara en slit o slängvagn som vi ska ha till helgen när vi ska åka tåg!! är ju ingen vagn jag skulle gå långpromenixer med!!!

då har vi ju denna ist. teutonia fun!


klart att det är skillnad på vagn o vagn. denna kostar ju lixxom 7000 pix! klart den är bättre!

Dag 02 – Mina föräldrar



Mina föräldrar är världens bästa föräldrar. de har alltid ställt upp. kört mig på massa massa massa fritidsaktiviteter o sen i tonåren kört mig hit o dit o hämtat mig från fester mitt i natten. superdupersnällt. fattar inte att de orkat. hehe. vet ju själv hur trött jag är efter jobbet. o då har de varit med på massa aktviteter. hehe. o helgerna vill man ju sova på! hehe. ne då har de fått hämta mitt i natten. så snälla så snälla! pappa är superduperhändig o kan laga typ allt o fixa allt o bygga allt. väldigt bra =) o världens bästa morföräldrar är de nu. tråkigt att bo 18 mil från dem bara. hade gärna träffat dem varje dag!

Dag 01 – Presentation

Ja då börjar vi med listan då. vem är jag? Maria fyller 30 om ca 2 månader, bor ien 4a på en ö utanför göteborg med sambo, dotter som fyller 1 år nästa vecka! och 2 katter. Nu är jag mammaledig, men hoppas på att få fast jobb på mitt gamla jobb på kyrkogård inom några veckor, annars blir det nog säsongsanställning detta året åså. 

gillar att träna, träffa polare, gå på bio, läsa böcker, sitta på nätet, ha ordning och reda och fint omkring mig, myskvällar framför tvn med sambon och pussa o gosa o leka med min söta dotter. 

ogillar smulor, när det är stökigt, arbetslöshet, att vintern är så lång, 

Ja det får bli en liten presentation det.

Listan som "alla" har..

Denna lista har ju typ alla. så då kan väl jag åså få ha den. =)

Dag 01 – Presentation
Dag 02 – Mina föräldrar
Dag 03 – Min bror
Dag 04 – Min barndom
Dag 05 – Min första kärlek
Dag 06 – Min blivande man
Dag 07 – Mina första minnen
Dag 08 – Vad är kärlek?
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – I min handväska
Dag 11 – Min favoritårstid
Dag 12 – Mitt hem
Dag 13 – Min första kyss
Dag 14 – Min familj
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Den här veckan
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Hur jag sätter guldkant på tillvaron
Dag 19 – Det här ångrar jag
Dag 20 – Idag
Dag 21 – Det här är jag bra på
Dag 22 – Den här månaden
Dag 23 – Det här får mig att gråta
Dag 24 – Mitt drömresemål
Dag 25 – Mina dåliga sidor
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Det här skall jag bli när jag blir stor
Dag 30 – Det här är jag stolt över
Dag 31 – Om jag fick välja

Tour de ski

Idag är det final i tour de ski. weee. ska kolla när de åker längdskidor UPPFÖR en slalombacke. det är så grymt! fniss. hejjar på maria rydqvist även fast hon inte kommer o vinna. vi kommer från samma håla och tränade skidor ihop när vi var små. gick lite bättre för henne................



åh. tänk va varmt o skönt o ikkesnöigt det var i somras. aaaaaah..

Framtidshälsning.

Ni som inte var med på namnkalaset får gärna skriva nån hälsning till linnéa som jag kan lägga i framtidskapseln som hon ska få 22 jan 2028! =)


"tidskapseln" håller jag i handen =)

Linnéas Namnkalas 7/8 2010.


Den 7/8 2010 hade vi Linnéas namnkalas hos mina föräldrar i småland. dagen innan var det mycket jobb för det var partytält som skulle resas, bord och stolar som skulle hämtas och massa massa mat som skulle förberedas. Det hade regnat i flera dagar så vi var lite oroliga för att det inte skulle gå att ha kalaset utomhus.

Men lördagen den 7/8 var det strålande solsken och mycket varmt! Det kom många gäster från många olika håll i sverige. Vi är så tacksamma att så många ville komma. De som var med på namnkalaset var: Linnéa, jag, linus, mamma, pappa, pär, sandra, helene, nina, mattias, miranda, melvin, karin, robert, alice, marianne, jerry, julia, barteck, gunilla, linda, frida, ida, senko, benjamin, isabell och fredrik. Vi hade även 2st objudna gäster! 2st hönor som hade rymt någonstans och ville vara med på kalaset!

Första hade vi lite mingel tillsammans med hemmagjord flädersaft och sen hade vi en liten namncermoni. Linnéa satt i linus knä och jag berättade vilka namn vi hade valt till henne (Maria Linnéa Isola P.M) samtidigt som jag satt på en krans på hennes huvud. Sen berättade jag varför vi hade valt namnen. Maria efter mig. Linnéa för linus ville att hon skulle heta det och det är smålands landskapsblomma och det är en hyllning till mitt yrke eftersom carl von linnéa döpte sin favoritblomma efter sigsjälv och tillslut Isola för det ville jag att hon igentligen skulle heta. Efter en skiva med Kent!

Sen berättade jag även att vi hade en "tidskapsel", en burk som linnéa ska få öppna på sin 18årsdag den 22 januari 2028! gästerna skrev hälsningar på små lappar och la i burken under dagen. ska bli spännande och öppna och läsa dem 2028!

Efter cermonin blev det tårta och kaffe. jag hade designat tårtorna som var bakta på göstas. det stod alla linnéas namn på dem. Efter det blev det tipspromenad med endast Linnéa-frågor! Tipspromenaden vanns av Nina och förstapriset var en aladinask och att hon ska få sitta barnvakt!

Efter det blev det stor middag med massa gott, bland annat egengjord potatissallad och pastasallad, exotiska frukter och grillade grejjer.

Det blev ett superlyckat namnkalas. Tack så jättemycket för alla presenter som linnéa fick! bland annat en ornäsbjörk av mamma och pappa. Hon fick även bland annat spargrisar, leksaker, böcker, guld och silver halsband och tröja. Så kul att så många släktingar och vänner ville komma och fira vårt älskade lilla barn! Och att solen och värmen var på vår sida hela dagen. Det blev verkligen en oförglömlig dag! TACK!


Pappa bygger partytält.


Partytältet står klart!


Linnéa ser fram emot sitt namnkalas!


Trädgården är klar för gäster!


Specialdesignad tårta!


Objudna gäster!


Världens finaste Linnéa!


Linnéa myser med farmor o kusin ida!


Pappa var grillmästare.


Middagen.


Hela vagnen full med presenter!


Tack för alla fina presenter!




Namncermonin, tack linda för bilden.


namncermonin, tack frida för bilden.



nu har linnéa fått sitt namn! tack frida för bilden.






2 söta kusiner! tack linda för bilden.









Årskrönika.

2010 kan ju lätt sammanfattas igentligen. hela mitt liv har kretsat kring Linnéa som föddes 22 januari! jag har ju varit med henne dygnen runt sen dess förutom någon timme hit eller dit men det är är inte många timmar. hon är med mig hela tiden =) så det har varit mycket amning o bäbisgos o lite promenader o öppna förskolan o babymassage o rytmik o sjukdomar. sen har jag hunnit med lite annat, läst böcker o kollat på film. några få biofilmer o tränat lite o träffat kompisar. lärt känna nya kompisar som har barn i samma ålder åså. haft ont ont ont o mått dåligt hela året åså. men men. det är ju det tråkiga. bästa bästa året endå. för att linnéa, världens bästa bäbis, ville komma just till oss!! =))




1. Gjorde du något i år som du aldrig har gjort förut?

fött barn!!!! världens coolaste grej! rekomenderar det starkt!! =)

2. Höll du några av dina nyårslöften?


hum,vet inte om jag hade några.

3. Fick någon du känner barn?


hehe. jaaaa. alla mina nya kompisar fick barn =) o jag! o några gamla kompisar åså såklart. värsta babyboomåret! mysigt.

4. Dog någon som stod dig nära?


Nej, men en kompis barn dog tyvärr =( superduperhemskt!!

5. Vilka länder besökte du?

sverige o öland =)

6. Är det något du saknade 2010 som du vill ha 2011?

saknade jobbarpolare =)

7. Vilket datum kommer du alltid att minnas?

22 januari!!!!!!!!!!!!!

8. Vad är det bästa som hänt dig under året som gått?

Att Linnéa kom in i mitt liv och ändrade allt! =)

9. Vilket var ditt största misstag?


*privat*

10. Vilket var ditt bästa inköp?


nappar o bärselen o bröstpump

11. Vad spenderade du mest pengar på?

linnéa =)

12. Vad gjorde dig riktigt glad?


Glad bäbis! =))

13. Har du varit sjuk eller skadat dig?


"bara" foglossning o ont i ryggen o i höften o förkyldningar o en magsjuka. 6h på akuten för att jag trillade för nån veckasen åså.

14. Vilka låtar eller artister kommer få dig att tänka på 2010?

hum. allt som spelades på p3 =)

15. Mådde du bättre eller sämre under 2010 än vad du gjort tidigare år?

gladare för att min kärlek till linnéa är så himlans stor. tänker att ingen har älskat något barn lika mycket som jag älskar henne! fast annars har jag aldrig varit så ledsen som jag varit 2010. lipat nästan varje dag. mycket hormoner med amningen tror jag. fniss.

16. Finns det något du önskar att du lagt mer tid på?

vårda min kropp.

17. Finns det något du önskar att du lagt mindre tid på?

Att oroa mig.

18. Hur var din julafton?

mysig. linnéa o linus var med hos mina pärlon =)

19. Blev du kär?


dökär i linnéa ju. hon är ju världens bästa!!

20. Vilket program har varit det bästa på tv?


bonde, lets dance, lite sällskap, ensam mamma söker, robinson, top model . . .

21. Hatar du någon som du inte hatade förut?

ja

22. Vilken var den bästa boken du läst under året?

håkan nessers maskarna på carmine street.

23. Vilken var din största musikaliska upptäckt?

hum. inget nytt. joooooo. att augustifamiljen är så jävla grymma!!!!!!! 

24. Önskade du dig något som du fick?


ett barn som mådde bra på alla sätt o vis. o det fick jag!!

25. Önskade du dig något som du inte fick?

ja

26. Vilken var årets bästa film?


hum. ingen aning...

27. Vad gjorde du på din födelsedag?

mamma o pappa o bror var här. o brors tjej.

28. Vilka var de bästa människorna som du träffade?


matilda som var bm-student o var med på nästan hela förlossningen, vilken underbar människa! förutom alla mina "gamla" underbara kompisar så lärde jag känna Angelica 2010 som är så himlans grym!

29. Hur skulle du beskriva din klädstil?


mest sunkat runt i gravidkläder då jag inte har gått ner nått än.

30. Vad fick dig att må bra?

LINNÈA!!!!

31. Vilken kändis var du mest sugen på?

Timo =)

32. Vem saknade du?


Min familj mest hela tiden.

33. Vilken var din bästa månad?


ööö allt har bara flytit ihop så jag vet knappt vilken dag det är längre..

34. Finns det något som du skulle kunna ha gjort bättre?


gått ner i vikt o motionerat mer.

35. Hur kommer 2011 att skilja sig 2010?

jag kommer nog att gå ner alla mina gravidkilon. o börja jobba o linnéa kommer att vara hemma med linus lite o sen börja på dagis. kanske får jag ett fast jobb inom 1 månad annars ett dåligt jobberbjudande. är mest det som allt hänger på. annars blir det kanske hus o sånt =) en ny bil kanske? =) kommer bli så tråkigt att inte få vara hemma med linnéa på heltid hela 2011 =((

RSS 2.0