besök

idag är det första gången på 3v som jag träffar nån annan än linus o linnéa. mamma o pappa kommer hit!! eller mormor o morfar som de heter nu för tiden. fniss.


Sömnlös på Hisingen.

sux. jädrans dag. vaknade vid kl 2 av att lillskrutt ville käka. matade henne i typ 2,5h o sen matade jag migsjälv lite o en kunde jag inte somna om. sux. sov nog 1h mellan 7-8 o sen skulle det matas igen o sen kunde jag inte somna om. hum. är ju skittrött igentligen.men glömde bort hur man somnade.

lillskrutt sover igemte mig på nätterna. brukar ligga på hennes lilla kudde o mysa med henne o lukta på henne. hon luktar så gott. myspys.

Fuskar lite.

Idag har jag "fuskat" lite. gett bröstmjölk o ersättning på flaska sen typ 9 på morgonen. sen sov vi gott till kl 13!! o sen blev det lite flaska o mat till mamma o sen orkade vi faktiskt med första egna promenixen bara för att vara ute o promenixa!! härligt!! 30-40 min blev det. dock inte så långt eftersom jag har foglossning som fan o glömde "bältet" hemma. men men.

mycket piggare idag o inget lipande alls idag faktiskt! ojojoj! får se om jag har krafter o marathonamma hela dagen imorn. vi får se. snart behöver jag nog ha lite besök tror jag. hihi. är ca 3v sen jag träffade nån kompis nu. mamma o pappa kommer någon dag i helgen åså! najs!


 
Sötisen i vrålåket innan den åkte ner i barnvagnsrummet.

amningsmarathon.

ammar typ dygnen runt. ett av passen idag var mellan 11-16 med lite uppehåll för blöjbyten. det är faktiskt vääldigt jobbigt o amma o särskilt så länge.man blir helt slut i kropp o själ. vid 16 orkade jag inte mer utan gav henne bröstmjölk på flaska så då vart hon lugn o sov i någon timme.

Nya Linnéa 2.0

hihi. eftersom jag inte har umgåts nått med barn innan så är det såklart en ny erfarenhet med allt som händer. vet ju inte va som ska hända framöver så det är surprise lite då o då. linnéa har för typ 2 dagarsen blivit lite mer "vaken" om vad som händer i omgivningen. bland annat att det är supermys att vara hos mamma. heeela tiden. hon kan knappt sova själv eller vara vaken själv utan vill vara i famnen hela tiden. hihi.

mysigt på gott o ont. man hinner ju knappt kissa för då blir det liv. hihi. men sött att hon börjar uppskatta mig  mer än mina bröst. fniss. som sagt. nu får jag ta upp henne från vaggan igen för det är livat. fniss.

för övrigt är jag sjuuukt förkyld o mår apkasst. här blir det pizza o melodifest idag


vilken jobbig dag!

eller igentligen började den bra. fram till kl 12 gick det bra med amningen (från kl 2 inatt). typ 30 min ammning o sen var hon nöjd o sov iaf 1h. men efter 12 har jag typ ammat heeela heeela heeeela tiden. försökt få i mig lite mat mellan gångerna o det tog nog ca 2-3h o få i sig lite paj för jag hann inte mer än sätta tänderna i maten förren det skulle ammas igen. puh. o så feber på det åså. o lipat typ hela dagen åså. blä!

tog till nödlösningen nu vid 18. flaskmatning med bröstmjölk. så nu har jag kunnat laga mat till migsjälv o fixat lite med djuren o tvättat igen (hon räserbajsade ner mig idag. haha). linus är o repar åså så jag orkade inte o fortsätta amma mer. jaja, någon ska ju vara dålig mamma åså. men jag har ju kämpat i flera flera flera timmar med amningen så jag måste fax få lite lugn o ro åså.

snöstorm ute. tur att jag inte behöver gå ut förren på måndag när jag ska till bvc.



Bästaste gosmunken i stan!

Du vet att du är mamma när....


- Du inte kan minnas när du senast sov mer än sex timmar i sträck.
- Du njuter av en lång sovmorgon till 8:00.
- Du hittar durkslaget i toalettstolen.
- Du varje gång som du går ut för att köpa nya kläder till dig själv istället kommer hem med pyjamasar med små grisar på i storlek 60.
- Du lyssnar fascinerat med halvöppen mun när folk pratar om aktuella biofilmer, teaterpjäser, nya romaner och annat du aldrig hört talas om.
- Du inte längre kräver att det du har på dig ska vara rent. Inte fläckigt duger bra.
- Du tycker att Sempers aprikospuré är riktigt god.
- Du börjar använda ändelsen -is på det mesta. Dagis, mellis, gullis, sötis och absurda självkonstruerade avarter som tröjis, parkis, vovvis och sängis.
- Din senaste litterära upplevelse är Max Balja och din näst senaste Max Potta.
- Du råkar kalla din partner för pappa.
- Du vill skicka lönnmördare på barnet som gjorde sönder ditt barns leksak så att det började gråta.
- Du har bara tid att raka det ena benet.
- Du gömmer dig på badrummet för att få vara ifred.
- Barnet kräks, och du fångar det i händerna.
- Du skaffar en barnvakt då du och din man inte varit ute ensamma på evigheter, och sedan tillbringar du halva kvällen med prata om dem och ringer och kollar att det går bra.
- Du använder ditt eget saliv till att tvätta ditt barn i ansiktet.
- Du har inte hjärta att ge bort bebiskläderna, det är så slutgiltigt att barnet blivit stort då.

- Du säger minst en gång om dagen: "Det här med moderskap är ingenting för mig", men vet att det inte finns något i hela världen du skulle byta bort det mot.

"ensam hemma"

Linus ska repa efter jobbet så jag kommer o vara "ensam hemma" till ca kl 21. jag har både lunch o middag färdigt så det ska nog gå bra endå förhoppningsvis. bara jag hinner käka det.

ensam är jag ju aldrig här. har ju lilla linnéa o 2 katter o 2 marsvin =)


Lite för liten för sin overall än så länge.

jag o min säng

skojjar inte när jag säger att jag ligger i min säng ca 20h per dag. amma amma amma o sova lite. min borg eller mitt fängelse?! idag har jag haft feber åså. vet inte om jag fortfarande har det =(

 
söt slacker


för övrigt vart anja pärsons krasch helt för jävlig. lider med dig!


amning

hum. detdära med matning av bäbis är minsann inte det lättaste. försöker ju o amma på heltid men det är inte lätt när hon inte blir mätt. har ammat från ca kl 12-18 med några få korta pauser o nån liten sovpaus på 1h i mitten. annars kan jag knappt lämna henne förren hon vill käka igen. man vill ju inte ge för mycket ersättning heller. det har blivit 2 pass med babysemp idag. men inte enbart då heller eftersom jag pumpar bröstmjölk åså. knepigt värre. vet inte hur jag ska kunna vara social igentligen. men men, jag o min säng o min bäbis är ju inte fy skam heller =)



Bild från BB


Nu är hon född på riktigt!

Igår var det alla hjärtans dag o då firade jag o linus med smörgåstårta för det var ju linnéas beräknade födelsedag då! men istället firade hon dag nr 23 på utsidan av magen. fniss.

vi firade även med att ta första promenixen med barnvagnen!! =) till o från torget. haha. låter som en liten bit men f*n va ont det gjorde i fogarna. o på kvällen. hua. trodde jag skulle "dö". o idag är det inte skönt heller. segt att man fortfarande inte kan gå =(


Här är min lilla goding innan promenixen.




Mamma o bäbis på första turen i barnvagnen!



Varit lite depp nu på morgonen. Känns som man bor i ett fängelse. kommer ju ingenstans med min dumma foglossning o skulle jag åka nånstans så är det ju superbökigt. linnéa kan ju knappt amma o när vi försöker så ligger jag alltid ner.  man kan ju inte sitta o vara social o amma samtidigt. nån kanske vill låna ut sin säng så jag kan amma? haha. ska jag ta med bröstpumpen åså?! supernajs. inte.

hade varit så kul o träffa mina "bäbiskompisar" åså. men vill ju inte sitta som en looser o flaskmata när de lätt slänger fram brösten o amma. ne. folk får nog komma till mig tills vi kan vara sociala. =((((((((( tills dess får jag krypa tillbaka ner i sängen igen =((


Vuxenblöjor.

På BB fanns det skiiiiiitstora bindor. fniss. kanske var lika bra det för man blödde ju en del i början. hehe. man kände sig inte sååå sexig i dem! fniss. o så posar jag lite åså.


l

Städningsförbud.

 

Igårvart jag på amningscentralen på Östra. Den snälla Bm sa att jag ska vila vila vila o att jag inte får städa o dona. men det är jääättesvårt o låta bli. vill ju inte bo i en soptipp! hemhjälp hade varit fettnajs!!

Idag ska vi till bvc och mäta o väga o kanske nått annat åså. vet ju inte va man ska göra där för det är första gången vi ska dit. linus har tagit ledigt från jobbet för att hänga med. vi ska även o snacka med en socionom efteråt för vi missade sista gången på föräldrarkursen eftersom vi var på bb då. o den gången skulle hon prata om första tiden hemma o parrelationen o lite sånt. o det kändes viktigt o gå på så vi ska få en liten privatlektion ist! hehe. hoppas det blir bra!



å

Uppäten av en björn!!



Linnéa blev uppäten av en björn innan hon åkte hem från BB =) fniss.

hon kunde inte ha björnoverallen i bilbarnstolen tyvärr. men denna synen var vår målbild! skönt o ha målbild som var längre bort än själva förlossningen då vi vart kvar på bb i 12 dagar!! skönt att äntligen nå sitt mål!!

Kommer nog bli mycket bäbissnack i min blogg framöver. lite svårt o få den o handla om nått annat när det är linnéa som gäller dygnet runt för mig. fniss. hoppas jag inte ska tappa för många läsare. hum. inte för att jag har såå många kanske. hehe.

Vår lilla dotter...



En av mina favobilder på Linnéa. Från BB. hon hade precis käkat o låg o såg väldigt nöjd ut =)

Igår vart helena o pilen här. vi kollade på skitdåliga melodifestivalen o käkade massa onyttigheter o så fick bäbis massa fina presenter!! =)) idag är jag mest supertrött o önskar att jag hade en hemhjälp. lilla prinsessan har precis käkat o ligger o sussar sött bakom mig i vaggan. funderar på att lägga mig igemte henne i min säng o sova lite jag åså. har sjukt ont i huvudet idag. blä.

Linnéa!!!



Hihihi. tycker verkligen att förra inlägget vart roligt. att linus blev pappa men jag inte blev mamma. för det blev jag ju bara några timmar efter jag skrivit inlägget. fniss. lilltjejen Linnéa föddes den 22a jan kl 16.51. var 47cm lång o vägde 2730g! hon föddes 23 dagar för tidigt så vi vart tvugna o stanna på helvetet BB i 12 dagar! hua. det var för jävligt där. vår "handlingsplan" ändrades så fort de bytte personal. alltså 3ggr per dag. helt stört!

jaja, nu är vi äntligen hemma iaf!!! =)

RSS 2.0