Vila i FRID!



Idag hittade jag denna graven på en av våra kyrkogårdar. var ju tvungen o fråga jobbarpolaren vad det var för nått. då är det graven som tillhör John Hron.



Killen som blev misshandlad till döds av nazister!


(från wikipedia)
John Hron
, född John Antonin Fritz Hron den 25 januari 1981 i Kungälv, död 17 augusti 1995 i Kungälv, svensk pojke (med tjeckiskt ursprung) som 14 år gammal mördades av ett gäng nynazister vid Ingetorpssjön nära Kode utanför Kungälv i Sverige.

John Hron var på kvällen den 16 augusti 1995 tillsammans med en yngre kamrat, Christian, ute vid Ingetorpssjön för att tälta. Plötsligt dök fyra nynazistiska ungdomar, 15-18 år gamla, upp och misshandlade John svårt. Under misshandeln lyckades John ta sig loss och simmade ut till mitten av sjön för att undgå misshandeln. De krävde att han skulle komma tillbaka, vilket han vägrade. Då tvingade nynazisterna Johns kompis att ropa att om John inte kom tillbaka skulle de slå ihjäl honom, John vände in till land för att rädda sin kompis, bara för att finna att nynazisterna redan släppt iväg honom. Misshandeln av honom fortsatte tills han blev medvetslös, bland annat vittnade nynazisterna om att de sparkat John i huvudet konstant i ungefär 7 minuter och att de fått en kick av det hela. När John var helt medvetslös men fortfarande vid liv slängde de honom i vattnet, rullade var sin cigarett och inväntade att han skulle drunkna. Johns kompis liftade hem och slog larm, men då var det redan för sent.




sååå hemskt!! bilden på graven är från ett tagsen när den blev vandaliserad! så hemskt! det heter ju att man ska vila i frid! så hemskt att de skändar hans grav! kollade även in google om john o där finns bilder på honom när han var död. hemska bilder som jag önskar att jag inte hade sett. stackars kille! undra hur hans familj och kompis mår idag!

VILA I FRID!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0